Uuniperuna jauhelihatäytteellä

21.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uuniperuna jauhelihatäytteellä

Tomaattinen jauhelihatäyte tekee uuniperunasta täyttävää syömistä. Tarjoa täytetty uuniperuna raikkaan salaatin kera.

Ainekset

1 4 isoa jauhoista uuniperunaa (esim. Rosamunda)
Jauhelihatäyte
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 1 tl paprikajauhetta
5 1 tl juustokuminaa
6 1 lihaliemikuutio
7 2 rkl vehnäjauhoja
8 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
9 2 - 3 rkl tomaattisosetta
10 1 - 2 rkl vettä, tarvittaessa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 138 g
Proteiinia 89 g
Rasvaa 86 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 7116
Energiaa kcal 1701

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon jauhot, paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5