Uunipaisti ja punajuurenvarsikastike

13.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunipaisti ja punajuurenvarsikastike

Ainekset

3 annosta
1 500 g porsaanpaistia, pintamaustettua tai marinoitua
Punajuurenvarsikastike:
1 4 - 5 punajuuren punaiset osat varsista
2 2 rkl voita
3 1 rkl öljyä
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 3 - 4 dl vettä
6 suolaa, ripaus sokeria ja valkopippuria
Riisi-villiriisiseos:
1 3 dl riisi-villiriisiseosta
2 vettä
3 kasvisliemikuutio
4 2 yrttiliemikuutiota, esim. tilli-persilja-sipulikuutiota

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 75 g 224 g
Proteiinia 55 g 166 g
Rasvaa 24 g 71 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 3 085 9256
Energiaa kcal 737 2212

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi uunissa, jäähdytä hiukan ja viipaloi. Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan vedessä, mutta laita veteen kasvisliemikuutio. Kypsennä, valuta ja murenna joukkoon yrttiliemikuutiot.Puhdista punajuurenvarret ja silppua ne pieniksi paloiksi vihreitä lehtiä myöten.Sulata voi ja öljy kattilassa. Lisää varsisilppu ja jauhot. Sekoita kuumentaen 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 5 minuuttia. Mausta ja hauduta hiljalleen tarjoamiseen asti.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5