Uunipäärynät

25.9.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunipäärynät

Uunipäärynät on helppo, edullinen ja ennen kaikkea herkullinen jälkiruoka. Tarjoa uunipäärynäpaistos vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Ainekset

4 annosta
1 4 päärynää
Täyte
1 1 dl kaurahiutaleita
2 4 rkl margariinia tai voita
3 3 rkl fariinisokeria
4 kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 115 g
Proteiinia 2 g 8 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 980 3918
Energiaa kcal 234 936

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese päärynät ja halkaise ne kahtia. Poista siemenkodat terävällä veitsellä tai omenaporaa apuna käyttäen. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pehmeä rasva fariinisokeri ja kaneli. Aseta päärynät uunivuokaan ja täytä siemenkodan syvennykset täytteellä.Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–30 minuuttia.Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5