Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise

Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi ja tee sillä aikaa maukas hollandaise pähkinäiseksi paahdetusta voista.

Ainekset

3 annosta
1 1 nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 2 rkl rypsiöljyä
3 0,25 tl (¼ tl) suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) sokeria
5 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
Pikahollandaise
1 150 g voita
2 3 kananmunan keltuaista
3 1 rkl sitruunamehua
4 1 tl valkoviinietikkaa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) kuivattua rakuunaa
7 0,25 tl (¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 11 g
Proteiinia 9 g 26 g
Rasvaa 56 g 167 g
Kuitua 6 g 18 g
Energiaa kJ 2 274 6822
Energiaa kcal 543 1630

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.

3. Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.

4. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5