Uunimuna-avokadot

20.3.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunimuna-avokadot

Valmista hauska brunssiherkku paistamalla kananmunat avokadonpuolikkaissa.

Ainekset

4 annosta
1 2 avokadoa
2 4 pientä kananmunaa
3 0,25 tl (¼ tl) suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 0,5 dl (½ dl) bulgarianjogurttia
2 1 tl sitruunamehua
3 0,25 tl (¼ tl) suolaa
4 0,5 - 1 tl chilikastiketta
5 tuoretta chiliä, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 5 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 830 3318
Energiaa kcal 198 793

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Säädä uuni 200 asteeseen. Ota ritilä pois uunista, ja laita sen sijaan leivinpaperilla vuorattu tyhjä pelti uunin alatasolle.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra kuoppia lusikalla hieman isommiksi. Laita ylimääräinen hedelmäliha kulhoon.
  3. Aseta avokadonpuolikkaat uuniritilälle leikkauspinta ylöspäin niin, että ne pysyvät pystyssä. Riko kananmuna jokaiseen kuoppaan. Ripottele suolaa ja pippuria päälle. Siirrä ritilä avokadoineen varovasti uuniin. Kypsennä muna-avokadoja 15 minuuttia.
  4. Avokadojen kypsyessä haarukoi ylimääräinen avokadonliha kulhossa sileämmäksi. Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja mausteet joukkoon. Tarjoa jogurttitahna lämpimien muna-avokadojen kanssa. Ripottele pinnalle kuutioitua tuoretta chiliä halutessa.

Vinkki: Valitse avokadoihin mahdollisimman pieniä kananmunia.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5