Uunilohi makuliemessä

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunilohi makuliemessä

Ainekset

8 annosta
1 1 kg lohifileen keskiosaa
2 öljyä
Liemi
1 5 dl vettä
2 2 dl valkoviiniä
3 2 rkl merisuolaa
4 4 - 5 maustepippuria
5 1 laakerinlehti
6 1 rkl sokeria
7 muutama oksa tilliä
Koristeeksi
1 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 24 g 188 g
Rasvaa 17 g 135 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 093 8746
Energiaa kcal 261 2090

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohifilee uunilohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5