Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

20.2.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat kypsyvät vaivattomasti uunissa, ja paistoaikakin on vain parikymmentä minuuttia. Tomaattikastike tuo makua lihapulla-ateriaan.

Ainekset

4 annosta
1 400 g nauta-sikajauhelihaa
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 dl lihalientä
4 1 muna
5 0,5 dl parmesaaniraastetta
6 1 valkosipulinkynsi
7 3 rkl silputtua persiljaa
8 1 tl rosmariinia
9 1 tl oreganoa
10 1 tl suolaa
11 0,5 tl mustapippuria
Pinnalle
1 korppujauhoja
Kastike
1 1 sipuli
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2 rkl tomaattipyreetä
4 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 0,5 dl vettä
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl sokeria
8 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 48 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 28 g 110 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 627 6509
Energiaa kcal 389 1556

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.

Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki. Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5