Uunikasvikset

27.7.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunikasvikset

Valmista perunaa, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia uunissa. Mausta valkosipulilla ja rosmariinilla.

Ainekset

5 annosta
1 300 g perunoita
2 2 porkkanaa
3 2 sipulia
4 1 (noin 300 g) kesäkurpitsa
5 2 paprikaa
6 2 rkl oliiviöljyä
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl mustapippuria
9 1 rkl balsamicoa
10 2 valkosipulin kynttä
11 1 rkl tuoretta rosmariiniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 81 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 6 g 31 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 554 2771
Energiaa kcal 132 662

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat hyvin harjaten. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi ja pane ne isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet ja sekoita niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan.

Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele kerran kypsymisen aikana.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5