Uuniblini ja lohiceviche

27.12.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uuniblini ja lohiceviche

Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Uuniblini on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.

Ainekset

16 palaa
1 0,5 pakettia (à 50 g) tuorehiivaa
2 7 dl täysmaitoa
3 1,5 dl turkkilaista jogurttia
4 2 dl tattarijauhoja
5 2 dl vehnäjauhoja
6 2 - 3 kananmunaa
7 20 g voita sulatettuna
8 1 tl suolaa
Lohiceviche
1 400 g kirjolohifileetä
2 2 dl limenmehua (noin 8 limeä)
3 0,5 - 1 punainen chili
4 0,5 - 1 punasipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 tl sokeria
7 0,5 tl suolaa
8 1 ruukku korianteria
Lisäksi
1 2 avokadoa
2 3 limeä
3 2 tl limenmehua
4 1 prk (120 g) smetanaa
5 0,25 tl (¼ tl) suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 241 g
Proteiinia 10 g 154 g
Rasvaa 13 g 215 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 927 14834
Energiaa kcal 222 3545

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (à 50 g) tuorehiivaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5