Uppomunia ja parsaa

7.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uppomunia ja parsaa

Ainekset

4 annosta
1 4 munaa
2 1 l vettä
3 (muutama oksa tuoretta rakuunaa)
4 1 rkl väkiviinaetikkaa
5 1 tl suolaa
Lisäksi
1 1 pussi valmista bearnaisekastiketta
2 (muutama oksa tuoretta rakuunaa)
3 300 - 400 g säilykeparsaa tai tuoretta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 4 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 6 g 23 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 371 1485
Energiaa kcal 89 355

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna parsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5