Uppomunasalaatti

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uppomunasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 100 g jäävuorisalaattia
2 1 punainen paprika
3 1 avokado
4 1 rkl sitruunamehua
5 1 rkl oliiviöljyä
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 hienonnettua basilikaa
Uppomunat
1 4 kananmunaa
2 1,5 l vettä
3 3 rkl väkiviinaetikkaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 9 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 43 g 172 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 776 7104
Energiaa kcal 424 1698

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset, sitruunamehu ja mausteet.

Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.

Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5