Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uppomuna-lohileipä

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kruunaa savulohileipä valuvalla uppomunalla, joka valmistuu helposti kelmussa.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
4 kpl
Paahtoleipää
4 rkl
Majoneesia
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
100 g
Lämminsavulohta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.

4 kpl
Kananmunaa
2

Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. Ks. alla video.

3

Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.

4

Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville.  Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.

4 kpl
Paahtoleipää
4 rkl
Majoneesia
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
100 g
Lämminsavulohta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 19.3.2018
|
Muokattu: 1.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1001

15,0 g

3,3 g

12,5 g

2,0 g

1,0 g

13,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Salaatinlehteä,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

0,25 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli