Uppomuna-lohileipä

19.3.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uppomuna-lohileipä

Kruunaa savulohileipä valuvalla keltuaisella. Uppomuna valmistuu helposti kelmukääreessä.

Ainekset

4 annosta
1 4 kananmunaa
2 4 viipaletta paahtoleipää
3 4 rkl majoneesia
4 4 - 8 salaatinlehteä
5 100 g lämminsavulohta
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
7 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 48 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 15 g 59 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 976 3906
Energiaa kcal 234 934

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Lounas, Välipalat
Pääruoka-aine Kala, Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.
  2. Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. Ks. alla video.
  3. Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.
  4. Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville.  Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.

Vinkki: Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.

Video

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5