Unkarilainen makkarapata

13.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Unkarilainen makkarapata

Ainekset

4 annosta
1 2 sipuli
2 2 rkl öljyä
3 1 tl paprikaa
4 0,5 tl fenkolia
5 2 eriväristä paprikaa
6 2 - 4 valkosipulin kynttä halutessasi
7 4 dl vettä
8 1 liha- tai yrttiliemikuutio, esim. valkosipuli-persiljakuutio
9 6 perunaa
10 3 kypsää tomaattia tai 400 g säilöttyjä tomaatteja
11 250 g mausteisia makkaroita, esim. kabanosseja tai braatvursteja
12 0,5 tl mustapippurirouhetta
13 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 93 g
Proteiinia 12 g 48 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 418 5671
Energiaa kcal 339 1355

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja lohko kuoret. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo tomaatit, jos käytät tuoreita. Kuumenna padassa öljy, paprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet ja hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikapalat, sekoita ja hauduta edelleen.Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi.Lisää lohkotut tai säilötyt tomaatit. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä aivan kypsäksi miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon makkarat. Kuumenna ja mausta.Tarjoa lisänä leipää. Nyt sopii hapatettukin leipä!

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: braatvursti pata tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5