Unelmien jäätelökakku

25.11.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen jäätelökakku

Jäätelökakku syntyy helposti ja maistuu lapsille ja aikuisille. Voit käyttää piparkakkuja tai Bastogne-keksejä. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä.

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 150 g Bastogne-keksejä tai piparkakkuja
2 75 g voita
3 2 l jäätelöä (esim. vanilja ja suklaa)
4 3 - 4 dl kotimaisia pakastemarjoja (mustaherukoita, mansikoita, vadelmia)
5 0,5 dl sokeria
Koristeeksi
1 hedelmiä ja kotimaisia pakastemarjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 334 g
Proteiinia 6 g 51 g
Rasvaa 18 g 147 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 508 12060
Energiaa kcal 360 2882

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha keksit muruiksi, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Painele sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sokerilla. Anna jäätelöiden sulaa hetki huoneenlämmössä. Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella. Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain vuokaan. Kaada pinnalle marjakastike ja pakasta kakku. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä sekä marjoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5