Tyrni-appelsiinijuustokakku

27.3.2017
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tyrni-appelsiinijuustokakku

Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.

Ainekset

8 palaa
Pohja
1 175 g suklaatäytekeksejä
2 50 g margariinia
Täyte
1 6 liivatelehteä
2 2 prk (à 200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 1 prk (400 g) turkkilaista jogurttia
4 2 dl tomusokeria
5 1 appelsiini
Kiille
1 2 dl tyrni-appelsiinikeittoa (Riitan Herkku)
2 2 liivatelehteä
Lisäksi
1 ananaskirsikoita
2 mintunlehtiä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 297 g
Proteiinia 5 g 38 g
Rasvaa 28 g 223 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 767 14138
Energiaa kcal 422 3379

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: ananaskirsikoita

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

Laita lastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.

Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.

Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota ja koristele kakku.

 

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5