Tuulihatut

25.10.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuulihatut

Juhlapöydästä tuttujen tuulihattujen sisälle sopivat suolaiset ja makeat täytteet.

Ainekset

35 annosta
1 125 g voita tai margariinia
2 2,5 dl vettä
3 ripaus suolaa
4 2 tl sokeria
5 3 dl vehnäjauhoja
6 4 kananmunaa
Makea täyte
1 2 prk (à 200 g) sitruuna- tai vaniljarahkaa
2 0,5 dl vadelmahilloa
Suolainen täyte
1 2 prk piparjuurituorejuustoa
2 200 g graavilohta
3 1 ruukku tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 197 g
Proteiinia 3 g 91 g
Rasvaa 8 g 274 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 434 15192
Energiaa kcal 104 3631

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Rasvan sulattaminen

1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään.

Muiden taikina-ainesten lisääminen

2. Lisää suola ja sokeri sekä kaikki jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin.

Taikinan kuumentaminen

3. Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita samalla puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi.

Munien lisääminen taikinaan

4. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten jokaisen munan jälkeen.

Tuulihattujen paistaminen

5. Nosta tai pursota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.

Tuulihattujen täyttäminen

6. Halkaise tuulihatut. Pursota tai asettele täyte sisään.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5