Tuplapaahdetut uunipuikulat

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuplapaahdetut uunipuikulat

”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” pätee perunoihinkin. Kiehauta ja paahda kotoisat puikulat Jamie Oliverin tyyliin.

Ainekset

5 annosta
1 1 kg puikulaperunoita
2 1 l vettä
3 1 tl suolaa
4 4 rkl voita
5 2 rkl + 2 rkl öljyä
6 2 valkosipulinkynttä
7 4 rkl tuoretta timjamia
8 1 tl kuivattua rosmariinia
9 0,25 tl (1/4 tsk) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 132 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 15 g 74 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 067 5337
Energiaa kcal 255 1276

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat tai valmista pestyt perunat kuorineen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Lisää voi, 2 rkl öljyä, hienonnettu valkosipuli, yrtit ja pippuri. Sekoita.

Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi puukauhalla. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja paahda vielä 20 minuuttia.

Vinkki: Lisää jouluperunoihin ripaus piparkakkumaustetta. Jos kokkaat vegaaniruokaa, käytä voin sijasta öljyä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
Avainsanat: joulu joulukuu 2017 peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5