Tuoresuolattu kala

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

10 annosta
1 1 kg fileoitua lohta, kirjolohta tai siikaa
2 2 rkl karkeaa merisuolaa
3 1 tl sokeria
4 1 - 2 tl kokonaisia valkopippureita
5 iso nippu tilliä
Koristeluun:
1 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 4 g
Proteiinia 19 g 187 g
Rasvaa 14 g 135 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 824 8240
Energiaa kcal 197 1969

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kalafileestä tai -fileistä tarkasti kaikki pienimmätkin ruodot. Leikkaa pois myös evät ja löysä vaalea osa vatsanahkaa. Parhaiten se käy saksilla. lä kuitenkaan poista pintanahkaa.Hiero lihan pintaan suola ja sokeri. Murskaa valkopippurit ja silppua tilli. Levitä nekin pinnalle.Leikkaa iso kalafilee keskeltä poikki ja laita palat mausteet välissään vastakkain niin, että saat tasapaksun paketin, tai paina kaksi kalafileetä yhteen lihapuolet vastakkain. Ripottele hiukan suolaa myös kalan nahalle ja kiedo paketti tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Laita se sitten kevyen painon, esim. leikkuulaudan alle, jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Käännä pakettia välillä.Raaputa liiat mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet terävällä veitsellä nahkaa vasten ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Koristele viipaleet tuoreella tillillä ja tarjoa kylminä. Seuraksi sopii sinappikastike, jota saat valmiina kaupasta, mutta jonka voit myös itse sekoittaa sinappia ranskankermalla pehmittäen ja hiukan lisää maustaen.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5