Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

19.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

Ainekset

4 annosta
Pinaattiikeitto
1 500 g tuoretta pinaattia
2 2 rkl voita tai margariinia
3 0,5 dl vehnäjauhoja
4 1 l vettä
5 2 kasvisliemikuutiota
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 0,5 tl kuivattua meiramia
8 1 dl kuohukermaa
Uppomunat
1 4 kananmunaa
2 1,5 l vettä
3 1 rkl väkiviinaetikkaa
4 2 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 126 4506
Energiaa kcal 269 1077

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.

Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.

Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5