Tuorejuustohyydykkeet

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuorejuustohyydykkeet

Tuorejuustohyydyke on sokeriton ja gluteeniton jälkiruoka, joka tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa.

Ainekset

8 kappaletta
1 3 kananmunaa
2 2,5 dl rasvatonta maitoa
3 5 rkl makeutusjauhetta (Hermesetas)
4 1 rkl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
5 2 rkl vettä
6 200 g kevyttuorejuustoa
7 1 sitruunan kuori ja mehu
Marjakastike
1 0,5 l mansikoita
2 0,5 dl makeutusjauhetta (Hermesetas)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 38 g
Proteiinia 6 g 45 g
Rasvaa 6 g 48 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 405 3237
Energiaa kcal 97 774

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita keltuaiset kattilaan ja valkuaiset vatkauskulhoon. Kuumenna keltuaisia ja maitoa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää makeutusjauhe ja jätä jäähtymään.

Sekoita tuorejuustoon sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota liivatejauhe tai liotetut liivatelehdet siihen. Lisää keltuaisseos ja liivate juuston joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte öljyttyihin vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista marjakastike. Soseuta mansikat ja makeuta. Siirrä hyydykkeet tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä ja marjakastikkeella.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5