Tuorejuusto-karpalouunilohi

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuorejuusto-karpalouunilohi

Mausta uunilohi uudella tavalla. Levitä lohifileen päälle muun muassa tuorejuustoa ja karpaloita, viimeistele ruoka suolapähkinöillä. Uunilohen paistoaika on vain noin 30 minuuttia. Tuorejuusto-karpalouunilohi sopii juhlahetkeenkin.

Ainekset

10 annosta
1 1,2 kg nahatonta lohifileetä
2 1,5 tl merisuolahiutaleita
3 reilu ripaus rouhittua mustapippuria
Päälle
1 400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 100 g silputtuja kuivattuja karpaloita
3 1 rkl murskattua roseepippuria
4 4 rkl silputtua ruohosipulia
Viimeistelyyn
1 1,5 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 87 g
Proteiinia 28 g 282 g
Rasvaa 35 g 346 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 922 19225
Energiaa kcal 460 4595

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä tuorejuusto, karpalot, roseepippurit ja ruohosipuli. Levitä seos lohifileelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes lohi kypsyy. Ripottele päälle suolapähkinärouhe. Tarjoa lämpimänä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5