Tummat katkarapuleivät

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tummat katkarapuleivät

Ainekset

16 kappaletta
1 1 paketti (325 g) viipaloitua Maalahden limppua
Täyte
1 300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
3 2 rkl limetinmehua
4 1 dl silputtua tilliä
5 0,5 dl silputtua ruohosipulia
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 181 g
Proteiinia 4 g 67 g
Rasvaa 6 g 100 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 503 8045
Energiaa kcal 120 1923

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Brunssi, Välipalat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja valuta katkaravut siivilässä ja paina lusikalla päältä niin, että mahdollisimman paljon nestettä valuu pois. Silppua katkaravut veitsellä. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen katkaravut, limetinmehu, tilli, ruohosipuli, suola ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Levitä täytettä puolelle leipäviipaleista. Nosta loput leivät päälle kansiksi päältä painaen. Leikkaa jokainen leipä kahdeksi suorakaiteen tai kolmion muotoiseksi palaksi. Tarjoa heti tai siirrä kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään 1–2 tunniksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: katkarapu voileipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5