Tumma Spagetti bolognese

13.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tumma Spagetti bolognese

Ainekset

4 annosta
1 300 g naudan jauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 valkosipulin kynsi
4 pala juuriselleriä
5 1 porkkana
6 400 g tomaattimurskaa
7 1 rkl vehnäjauhoja
8 2 rkl tomaattipyreetä
9 1 rkl fariinisokeria
10 1 rkl oreganoa
11 1 tl suolaa
12 0,5 tl rouhittua mustapippuria
13 300 g tummaa spagettia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 61 g 244 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 729 6915
Energiaa kcal 413 1653

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet, Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kääntele hetken aikaa, kunnes sipuli on pehmennyt. Pese ja kuori juuriselleri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteet pannulle ja anna seoksen kiehahtaa. Tyhjennä pannu kattilaan ja lisää tomaattimurska, johon on sekoitettu jauhot sekä tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 30- 40 minuuttia. Tarkista maku. Koristele halutessasi basilikanlehdillä. Tarjoa kastike keitetyn spagetin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5