Tulinen tuoretomaattipasta

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen tuoretomaattipasta

Ainekset

4 annosta
1 900 g (noin 10 kpl) tomaatteja
2 3 valkosipulin kynttä
3 2 punaista tuoretta chiliä
4 1 rkl kuivattua oreganoa
5 2 tl punaviinietikkaa
6 1 tl sokeria
7 2 tl kuivattua basilikaa
8 2 rkl oliiviöljyä
9 0,25 dl soijakastiketta
10 1 rkl limettimehua
11 300 g täysjyväspagettia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 235 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 10 g 39 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 568 6272
Energiaa kcal 375 1499

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pasta tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5