Tulinen tomaattiketsuppi

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen tomaattiketsuppi

Ainekset

6 annosta
1 5 tomaattia
2 0,5 sipulia
3 2 valkosipulinkynsi
4 0,5 punaista chiliä
5 pala tuoretta raastettua inkivääriä
6 1 rkl oliiviöljyä
7 3 rkl tomaattisosetta
8 1,5 rkl punaviinietikkaa
9 0,75 dl fariinisokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 88 g
Proteiinia 1 g 6 g
Rasvaa 3 g 16 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 370 2222
Energiaa kcal 88 531

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista halkaistusta chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä sipuleita, chiliä ja inkivääriraastetta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattikuutiot, tomaattisose, etikka ja fariinisokeri. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia. Soseuta ja purkita puhtaaseen lasipulloon. Sulje korkilla ja anna jäähtyä. Ketsuppi säilyy noin viikon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5