Tulinen makkararuukku

25.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen makkararuukku

Makkararuukussa maistuvat chili, tomaatti ja valkosipuli. Tulinen makkararuoka on maistuva ja lämmittävä arkiruoka!

Ainekset

4 annosta
1 500 g lenkkimakkaraa
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl öljyä
5 1 tl paprikajauhetta
6 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
7 2 rkl tomaattisosetta
8 0,5 punainen chili
9 1 dl vettä
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 1 rkl fariinisokeria
Lisäksi
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 80 g
Proteiinia 14 g 54 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 534 6135
Energiaa kcal 366 1466

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja pilko makkarat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista paistokasarissa makkarapalat. Nosta syrjään. Kuullota sipulit öljyssä paprikajauheen kanssa. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattisose ja hienonnettu chili. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon makkarapalat ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Koristele kastike persiljalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lenkkimakkara
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5