Tulinen makkara-herkkusienikastike

25.4.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen makkara-herkkusienikastike

Ainekset

4 annosta
1 400 g grillibalkania
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljyä
5 200 g herkkusieniä
6 2 tl sambal oelek-chilikastiketta
7 2 rkl tomaattipyreetä
8 2 dl ruokakermaa
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
11 2 dl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 437 5748
Energiaa kcal 344 1374

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele makkarat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna korkealaitaisessa kasarissa öljy ja ruskista makkarapalat. Lisää joukkoon sipulit ja kääntele hetken aikaa. Paloittele sienet ja lisää pannulle. Kääntele, kunnes sienistä on haihtunut hieman nestettä. Lisää pannulle maun mukaan chilitahnaa ja tomaattipyree sekä ruokakerma. Anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile makkarakastike keitetyn pastan kanssa ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5