Tulinen kaali-jauhelihapata

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen kaali-jauhelihapata

Jalapeno antaa potkua tuhtiin kaalipataan.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg keräkaalia
2 1 iso sipuli
3 2 rkl öljyä
4 1 dl puuroriisiä
5 5 dl vettä
6 1 lihaliemikuutio
7 400 g jauhelihaa
8 2 rkl tomaattisosetta
9 1 - 2 rkl viipaloitua jalopenoa
10 1 rkl siirappia
11 1 tl rouhittua mustapippuria
12 1 tl suolaa
Lisäksi
1 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 130 g
Proteiinia 16 g 97 g
Rasvaa 17 g 100 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 1 266 7595
Energiaa kcal 302 1815

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Laita riisi kiehumaan lihaliemeen isoon pataan tai kattilaan. Lisää päälle kaali.

Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet. Lisää seos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5