Tulinen jauhelihakastike

11.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulinen jauhelihakastike

Ainekset

4 annosta
1 400 g naudan paistijauhelihaa
2 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
3 1 tl suolaa
4 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
5 4 rkl makeaa chilikastiketta
6 1 dl vettä
7 pala purjon vihreää osaa
8 1 valkosipulinkynsi
9 1 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun
1 keitettyjä nuudeleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 112 g
Proteiinia 25 g 99 g
Rasvaa 10 g 38 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 256 5023
Energiaa kcal 300 1200

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja raastetulla inkiväärillä. Siirrä jauheliha kattilaan tomaattimurskan ja makean chilikastikkeen kanssa. Huuhtele pannu desilitralla vettä ja kaada neste joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita puhtaalla pannulla öljyssä, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile jauhelihakastiketta nuudelien ja paistetun sipuliseoksen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5