Tuijotuskakku

10.9.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuijotuskakku

Hirveän hyvässä halloweenkakussa on kekseillä höystetty pohja ja raikas sitruunarahkakuorrutus. Viimeistele kakku keksisilmillä ja kutsu kaverit mukaan tuijotuskilpailuun!

Ainekset

12 palaa
1 10 tummaa täytekeksiä
2 4 kananmunaa
3 1,5 dl sokeria
4 1,75 dl (1 ¾ dl) vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 1 dl maitoa
2 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrute
1 1 prk (2 dl) vispikermaa
2 2 prk (à 200 g) sitruunarahkaa
3 1,5 dl vadelmahilloa
Lisäksi
1 10 pyöreää salmiakkikarkkia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 376 g
Proteiinia 4 g 50 g
Rasvaa 9 g 112 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 952 11419
Energiaa kcal 227 2729

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (à 200 g) sitruunarahkaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).
  • Irrota keksien puolikkaat varovasti toisistaan niin, että täyte jää toiseen puolikkaaseen. Laita täytettä sisältävät rasiaan ja säästä koristeluun. Murenna täytteettömät puolikkaat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.
  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keksimurut, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista. Kostuta pohjakerros. Levitä sille puolet hillosta ja ¼ kermarahkaa. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansi paikoilleen ja kuorruta kakku. Peitä kuvulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  • Paina salmiakit keksien täytteeseen ja asettele keksit kakun reunoille ja päälle.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5