Tsatsiki

24.6.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tsatsiki

Tsatsiki on kurkusta ja turkkilaisesta jogurtista valmistettava kreikkalainen ruoka, joka sopii kasvisruokien, kalan tai lihan lisukkeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 kurkkua
2 0,5 tl suolaa
3 1 - 2 valkosipulinkynttä
4 400 g turkkilaista jogurttia
5 2 tl sitruunamehua
6 reilu ripaus rouhittua mustapippuria
7 1 tl kuivattua minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 24 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 8 g 32 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 470 1879
Energiaa kcal 112 449

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja mintulla.

Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa tsatsiki kasviruokien, kalan tai lihan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5