Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

16.5.2016
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan trendikkäästi naked cake tyyliin ilman kuorrutusta.

Ainekset

14 annosta
Täyte
1 5 liivatelehteä
2 1 (300 g) kurkku
3 2 maustekurkkua
4 200 g fetajuustoa
5 300 g kylmäsavulohta
6 5 dl turkkilaista jogurtta
7 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, minttua, ruohosipulia
8 2 valkosipulinkynttä
9 0,5 tl suolaa
10 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
1 100 g kylmäsavulohiviipaleita
2 kurkkuviipaleita
3 sitruunaviipaleita
4 tilliä
Lisäksi
1 12 viipaletta ruispaahtoleipää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 188 g
Proteiinia 10 g 141 g
Rasvaa 10 g 135 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 763 10688
Energiaa kcal 182 2555

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat ja yrtit. Mausta raastetuilla valkosipulinkynsillä ja suolalla.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla.
Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Kokoa kakku ja levitä pintaan loput täytteestä.
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli. Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5