Tropiikin suklaakakku

25.3.2012
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tropiikin suklaakakku

Ainekset

1 150 g tummaa suklaata
2 150 g margariinia
3 5 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 2 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl kaakaojauhetta
7 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
1 margariinia
2 korppujauhoja
Täyte
1 2 dl tropiikin hilloa
Kuorrutus
1 150 g tummaa suklaata
2 1 dl kuohukermaa
3 1 rkl margariinia
Pinnalle
1 ananaskirsikoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 570 g
Proteiinia 69 g
Rasvaa 269 g
Kuitua 30 g
Energiaa kJ 20857
Energiaa kcal 4985

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Suklaan sulattaminen

1. Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

Munien ja sokerin vaahdottaminen

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.

Kuivien aineiden sekoittaminen

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

Kakun paistaminen

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.

Kakun täyttäminen

5. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kakun kuorruttaminen

6. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5