Tropiikin katkarapusalaatti

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tropiikin katkarapusalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 1 kypsä mango
3 2 avokadoa
4 limetin mehua
5 1 punasipuli
6 1 greippi
Kastike:
1 1 limetin mehu
2 2 rkl oliiviöljyä
3 0,5 tl mietoa chilirouhetta
4 suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 076 4306
Energiaa kcal 257 1029

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset, Kasvikset, Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut ja valuta neste pois. Leikkaa mangon hedelmälihat pitkittäin molemmin puolin kiven vierestä. Kuori palat ja leikkaa kiveen jäänyt hedelmäliha irti. Kuutioi mango. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat ja pirskota niiden päälle limetin mehua tummumista estämään. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi ja kuutioi se. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja valuta salaatin joukkoon. Nostele kevyesti sekaisin. Tarjoa alkupalana tai ruokaisampana salaattina vihersalaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5