Toukkamuffinit

26.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Toukkamuffinit

Karkkitoukat koristavat suklaamuffinit kaatopaikkakuntoon. Niin herkullista, että hirvittää!

Ainekset

8 kappaletta
1 2,5 dl sokeria
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,75 dl (3/4 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
4 1 tl leivinjauhetta
5 0,5 tl ruokasoodaa
6 0,5 tl suolaa
7 1 dl maitoa
8 0,75 dl (3/4 dl) öljyä
9 1 kananmuna
10 1 dl lämmintä vettä
Kuorrute
1 1 dl margariinia
2 5 dl tomusokeria
3 0,5 dl kaakaojauhetta
4 2 rkl maitoa
5 30 kpl toukan näköisiä karkkeja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 77 g 615 g
Proteiinia 4 g 34 g
Rasvaa 18 g 144 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 2 047 16379
Energiaa kcal 489 3915

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: toukan näköisiä karkkeja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 180 asteeseen. Laita muffinivuoat muffinipellille tai aseta kaksi paperista vuokaa päällekkäin.

Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito ja öljy. Yhdistä maito- ja jauhoseokset. Sekoita ensin kananmuna ja sitten lämmin vesi voimakkaasti taikinaan. Taikina saattaa erottua, mutta jatka sekoittamista, niin rakenne tasoittuu. Jaa taikina vuokiin ja paista 18–20 minuuttia.

Vaahdota pehmeä margariini. Yhdistä toisessa kulhossa sokeri ja kaakao. Lisää ne margariinin ½ dl kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Sekoita maito 1 rkl kerrallaan joukkoon. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele toukkakarkeilla.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5