Tostonet

16.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tostonet

Tostonet ovat friteerattuja keittobanaanikakkusia, jotka sopivat alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi. Päällystä tostonet vaikkapa graavilla lohella, avokadosalaatilla tai haluamallasi täytteellä.

Ainekset

10 kappaletta
1 2 vihreää keittobanaania
2 0,5 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
3 sormisuolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 55 g
Proteiinia 0 g 3 g
Rasvaa 18 g 181 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 771 7709
Energiaa kcal 184 1842

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori banaanit ja leikkaa ne kolmen sentin paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä keittobanaanipaloja kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.
Nosta banaanipalat reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna niiden valua hetki. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja paina juomalasin pohjalla palat litteiksi kakuiksi.
Kypsennä litistettyjä paloja kuumassa öljyssä vielä 1–2 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Mausta sormisuolalla ja päällystä halutessasi. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
Avainsanat: banaani
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5