Toscakakku

11.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Toscakakku

Kahvipöydän kestosuosikin, herkullisen toscakakun kuorrutteessa on rapeaa mantelia.

Ainekset

1 3 munaa
2 3 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 75 g leivontamargariinia sulatettuna
5 1,5 dl maitoa
6 2,25 dl sokeria'
Täytteeseen
1 125 g voita
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 rkl vehnäjauhoja
4 125 g mantelilastuja tai -suikaleita
5 1,5 rkl maitoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 483 g
Proteiinia 79 g
Rasvaa 251 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 18855
Energiaa kcal 4506

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele iso piirasvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.Vaahdota munat. Lisää sokeri. Sulata ja jäähdytä rasva.Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.Sekoita joukkoon rasva ja maito.Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 15 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.Sulata sillä välin paistokasarissa voi. Lisää sokeri ja keitä, kunnes seos saa hiukan väriä. Sekoita joukkoon jauhot, mantelilastut ja maito. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pintaan.Jatka kakun paistamista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes se on täysin kypsä ja pinnasta kauniin ruskea.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5