Tortillachipsit ja persimonsalsa

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tortillachipsit ja persimonsalsa

Itse tehdyt, chilillä maustetut rapeat tortillachipsit maistuvat hedelmäisen salsan kanssa.

Ainekset

6 annosta
Salsa
1 3 persimonia
2 1 päärynä
3 2 porkkanaa
4 1 chili
5 3 rkl korianterisilppua
6 0,5 sitruunan mehu
7 0,5 tl suolaa
8 0,5 tl sokeria
Chipsit
1 4 isoa vehnätortillaa
2 0,5 dl öljyä
3 2 tl chilimausteseosta
4 0,5 tl sormisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 244 g
Proteiinia 5 g 29 g
Rasvaa 14 g 82 g
Kuitua 5 g 31 g
Energiaa kJ 1 297 7781
Energiaa kcal 310 1860

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.

Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.

Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.

Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5