Tortellinit ja auringonkukansiemenpesto

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tortellinit ja auringonkukansiemenpesto

Ainekset

4 annosta
1 2 pakettia (à 250 g) juustotäytteisiä ja tuorepastatortellineja
Pestokastike
1 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 1 ruukku basilikaa
3 1 valkosipulinkynsi
4 0,5 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
5 0,25 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 140 g
Proteiinia 18 g 70 g
Rasvaa 47 g 188 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 631 10523
Energiaa kcal 629 2515

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin pestokastike. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa ja kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Varo polttamasta siemeniä.Siirrä auringonkukansiemenet tehosekoittimeen tai -silppuriin. Lisää revityt basilikanlehdet, kuorittu ja silputtu valkosipulinkynsi, parmesaani, suola ja pippuri. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.Keitä tortellinit kypsiksi runsaassa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta tortellinit lävikössä ja tarjoa ne heti pestokastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pasta pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5