Tonnikalalasagne

25.10.2010
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikalalasagne

Ainekset

8 annosta
1 14 - 16 kpl lasagnelevyjä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl rypsiöljyä
5 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
6 2 kalaliemikuutiota
7 1 rkl oreganoa
8 0,25 tl rouhittua mustapippuria
9 2 prk (à 185/140 g) tonnikalapaloja
10 1 dl hienonnettua tilliä
Maitokastike
1 50 g margariinia
2 5 rkl vehnäjauhoja
3 1 l maitoa
4 1 tl suolaa
5 1 pussi (150 g) juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 283 g
Proteiinia 21 g 165 g
Rasvaa 13 g 102 g
Kuitua 3 g 21 g
Energiaa kJ 1 436 11489
Energiaa kcal 343 2746

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele uunivuoka. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, oregano ja pippuri. Anna hautua 20 minuuttia.Lisää tonnikalat ja tilli. Sulata margariini kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hetki miedolla lämmöllä, jotta jauhot kypsyvät. Lisää maitoa vähitellen kokoa ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti sekoittaen. Lisää suola ja puolet juustoraasteesta.Kokoa lasagne. Nosta pohjalle tonnikalakastiketta, sitten maitokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Toista, kunnes vuoka on täynnä. Jätä päälle maitokastiketta ja loput juustoraasteesta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kala lasagne tonnikala
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5