Tonnikalahampurilaiset

28.6.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikalahampurilaiset

Purkillisesta tonnikalaa syntyy hampurilaispihvit kahdelle. Pihveistä tulee mehukkaat, kun käytät öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Ohje on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.

Ainekset

2 annosta
1 2 hampurilaissämpylää
2 1 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
3 1 dl kermaviiliä
4 1 kananmuna
5 1 dl korppujauhoja
6 2 tl sitruunamehua
7 1 rkl tillisilppua
8 0,5 tl suolaa
9 0,5 tl sitruunapippuria
Kastike
1 1 dl kermaviiliä
2 2 rkl majoneesia
3 1 rkl tomaattiketsuppia
4 1 tl silputtua chiliä, halutessasi
Lisäksi
1 tomaattiviiipaleita
2 kurkkuviipaleita
3 salaattia
4 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 108 g
Proteiinia 28 g 56 g
Rasvaa 24 g 47 g
Kuitua 5 g 10 g
Energiaa kJ 2 270 4541
Energiaa kcal 542 1085

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna kala haarukalla. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia kermaviili-munaseoksessa. Lisää joukkoon muut aineet. Muotoile taikinasta 2 isoa pihviä ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Sekoita kastike. Lämmitä hampurilaissämpylät. Pane pohjalle salaattia, lisää päälle pihvit, tomaatti- ja kurkkuviipaleet ja silputtua tilliä. Valuta päälle kastiketta. Tarjoa hampurilaiset heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hampurilainen tonnikala
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5