Tonnikala-riisipihvit

20.12.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikala-riisipihvit

Riisistä ja tonnikalasta valmistuu ruokaisat pihvit. Tarjoa tonnikalapihvit chilikastikkeen kanssa.

Ainekset

12 kappaletta
1 3 dl keitettyä riisiä (esim. basmati)
2 1 prk (200 g/150 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa
3 1 dl säilykemaissia
4 1 kananmuna
5 2 rkl sitruunamehua
6 3 rkl vehnäjauhoja
7 0,5 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 2 rkl silputtua basilikaa
Tarjoiluun
1 makeaa chilikastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 134 g
Proteiinia 5 g 60 g
Rasvaa 2 g 22 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 344 4129
Energiaa kcal 82 987

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kulhossa keitetty riisi, valutettu tonnikala, maissi, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhot, suola, pippuri ja basilika.

Nosta massasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita nokareet hieman ohuemmiksi. Paista pihvit kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 15 minuuttia. Tarjoa vastapaistettuina makean chilikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5