Tonnikala-panzanellasalaatti

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikala-panzanellasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 prk (185/150 g) tonnikalaa öljyssä
2 3 tomaattia
3 0,5 kurkkua
4 1 punasipuli
5 4 - 6 viipaletta kuivaa sekaleipää
6 0,5 ruukku basilikanlehtiä
7 10 - 12 mustaa oliivia
Kastike:
1 3 rkl oliiviöljyä
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 1 valkosipulinkynsi
4 suolaa ja rouhittua mustapippuria
5 3 - 4 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 68 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 146 4583
Energiaa kcal 274 1095

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta tonnikalapurkista öljy. Leikkaa tomaatit lohkoksi. Kuori kurkku ohuelti ja kuutioi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa kevyesti keskenään. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle. Anna salaatin maustua ja kostua hetken aikaa ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5