Tonnikala-kananmunapizza

20.9.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikala-kananmunapizza

Ainekset

4 annosta
Klassinen tomaattikastike
1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 pieni sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 1 prk kuorittuja tomaatteja
5 0,25 tl sokeria
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria
8 1 rkl tomaattipyreetä
9 1 tl oreganoa
Pizzapohja:
1 1,5 dl vettä
2 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 tl suolaa
5 sokeria
6 3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 3 valkosipulin kynttä
2 0,5 dl persiljaa
3 3 kananmunaa
4 1 pieni sipuli
5 2 prk (à 185/140 g) tonnikalaa öljyssä
6 1,5 dl (kevyt)mozzarellaraastetta
Päälle:
1 1 ruukku rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 181 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 770 7079
Energiaa kcal 423 1692

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista tomaattikastike tai käytä valmista tomaattikastiketta. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää tomaatit, mausteet oreganoa lukuun ottamatta ja pyree ja paista puuhaarukalla sekoitellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike kiehuu. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta oreganolla. Kastikkeesta riittää kahteen pizzaan. Valmista pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy, suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon erissä. Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa noussutta taikinaa jauhotetulla alustalla hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja pane levy leivinpaperin päälle uunipellille.Valmista täyte. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita valkosipuli ja persilja tomaattikastikkeeseen. Levitä pizzapohjalle. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Aseta renkaat pohjan päälle ja paista 10 minuuttia uunin keskitasolla. Keitä kananmunat kypsiksi kiehuvassa vedessä ja viipaloi ne. Valuta tonnikala öljystä. Levitä tonnikala ja kananmuna pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellaraaste. Jatka paistamista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen. Revi päälle rucolaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kala pitsa pizza tonnikala
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5