Tomaattisämpylät

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattisämpylät

Ainekset

24 kappaletta
1 370 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 1 dl vettä
3 50 g tuorehiivaa
4 1 tl suolaa
5 2 tl sokeria
6 2 tl kuivattua rosmariinia
7 0,75 dl auringonkukansiemeniä
8 9 dl vehnäjauhoja
9 0,75 dl oliiviöljyä
Päälle:
1 24 mustaa oliivia
2 kuivattua rosmariinia
3 Voiteluun oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 441 g
Proteiinia 4 g 87 g
Rasvaa 6 g 132 g
Kuitua 2 g 38 g
Energiaa kJ 578 13864
Energiaa kcal 138 3314

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita tomaattimurska ja vesi keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, rosmariini ja auringonkukansiemenet. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää oliiviöljy lopuksi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja laita palat voideltuihin muffinivuokiin. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paina sämpylöiden keskelle kuoppa ja voitele sämpylät oliiviöljyllä, vältä voitelemasta kuoppia. Paina kuoppiin oliivit ja ripottele rosmariinia sämpylöiden pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5