Tomaattirisotto

4.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattirisotto

Ainekset

4 annosta
1 2 tomaattia
2 1 dl pakastesipulikuutioita
3 1 murskattu valkosipulin kynsi
4 3 rkl öljyä
5 3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 n. 1 l vettä
7 2 kasvisliemikuutiota
8 1 rkl tomaattipyreetä
9 ripaus sokeria
10 2 dl juustoraastetta
11 0,3 tl rouhittua mustapippuria
12 (suolaa)
Lisäksi
1 silputtua persiljaa tai ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 217 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 876 7503
Energiaa kcal 448 1793

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele tomaatit pieneksi paloiksi. Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä ja lisää riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Keitä toisessa kattilassa kasvisliemi ja lisää liemi kolmessa erässä riisien sekaan niin, että edellinen neste ehtii imeytyä riiseihin ennen seuraavaa lisäämistä. Risoton tulee olla kermaisen valuvaa ja riisien juuri ja juuri kypsiä. Pane sekaan tomaattikuutiot ja -pyree ja ripaus sokeria. Kypsennä parin minuutin ajan ja lisää juustoraaste, mustapippuri sekä tarvittaessa suolaa. Lämmitä ja tarjoa rapean leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: risotto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5