Tomaattinen lohikeitto

14.2.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattinen lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 porkkanaa
3 6 keskikokoista perunaa
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 l tomaattimehua
6 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
7 1,5 rkl sokeria
8 2 tl suolaa
9 1 tl kokonaisia maustepippureita
10 500 g nahatonta lohifileetä
11 2 - 3 rkl sitruunamehua
12 1 ruukku tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 28 g 113 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 776 7103
Energiaa kcal 424 1698

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja kuutioi perunat.Kuumenna rypsiöljy tilavassa kattilassa. Kuullota siinä ensin sipulisilppua ja porkkanakuutioita muutama minuutti. Lisää tomaattimehu ja -murska sekä kuutioidut perunat.Mausta sokerilla, suolalla ja maustepippureilla. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.Poista lohifileestä nahka (tai pyydä filee nahattomana jo kaupassa). Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää lohikuutiot liemeen ja hauduta vielä 5 minuuttia tai kunnes lohi kypsyy. Älä keitä liian voimakkaasti, jotta kalakuutiot eivät hajoa.Mausta keitto lopuksi sitruunamehulla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5