Tomaattinen jauhelihakeitto

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattinen jauhelihakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 tl öljyä
3 400 g (naudan vähärasvaista) jauhelihaa
4 1 porkkana
5 1 varsisellerin varsi
6 9 dl vettä
7 2 lihaliemikuutiota
8 1 paketti (300 g) valmista tomaatti-vuohenjuustokeittoa
9 1 prk (370 g) tomaattimurskaa
10 0,75 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
11 0,5 tl kuivattua timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 80 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 185 4739
Energiaa kcal 283 1133

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä, lisää loppuvaiheessa sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana, paloittele sellerinvarsi. Kiehauta vesi, liemikuutiot, valmis tomaattikeitto ja -murska kattilassa. Lisää jauheliha, kasvikset ja ohrasuurimot. Keitä 20 minuuttia, kunnes suurimot ovat kypsiä. Mausta timjamilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5