Tomaattiketsuppi

24.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattiketsuppi

Ainekset

1 1 kg kypsiä tomaatteja
2 2 punaista paprikaa
3 2 sipulia
4 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
5 4 rkl tomaattisosetta
6 1,5 dl ruokosokeria
7 1 dl punaviinietikkaa
8 2 tl basilikaa
9 1 tl mustapippurirouhetta
10 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 189 g
Proteiinia 13 g
Rasvaa 5 g
Kuitua 23 g
Energiaa kJ 3663
Energiaa kcal 875

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja poista kovat kannat. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja kuori sipulit. Leikkaa tomaatit, paprikat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä tunnin ajan ilman kantta. Sekoita välillä, ettei sose ota pohjaan kiinni. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Säilö kuuma ketsuppi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje heti. Ketsuppi säilyy kylmässä useita kuukausia ja sen voi myös pakastaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: paprika tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5