Tomaattikeitto

20.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on maukas ja kevyt keitto, joka sopii esimerkiksi lounaaksi tai alkuruoaksi.

Ainekset

1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 - 2 sipulia
3 1 - 2 kasvis- tai yrttiliemikuutiota esim. valkosipuli-persilja-tai basilicakuutio
4 (2-3 perunaa tai 1 dl perunajauhetta)
5 pala purjoa
6 5 - 8 kypsää tomaattia tai 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
7 ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria
8 basillicaa
9 2 - 3 valkosipulinkynttä
10 pala maustepaprikaa
11 0,75 l vettä
suurus
1 1 rkl voita
2 0,5 rkl vehnäjauhoja
3 (kermaa)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 48 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 30 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 2094
Energiaa kcal 500

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaihe 1Varaa ainekset esille. Huuhdo kasvikset. Kiehauta kattilassa vesi. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot tai pistele niihin haarukalla reikiä. Laita tomaatit kuumankestävään kulhoon. Kuori ja lohko sipuli ja muut kasvikset.Vaihe 2Kaada kiehuva vesi tomaattien päälle ja peitä kulho kannella. Seisota 5-10 minuuttia. Kuumenna öljy kattilassa ja sipuli-, valkosipuli- ja maustepaprikapalat siinä. SekoitaVaihe 3Kaada tomaattien päältä vettä takaisin kattilaan. Lisää sinne myös liemikuutiot, perunalohkot ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi. Kuori tomaatit ja lohko sekaanVaihe 4Soseuta kypsät kasvikset. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.Vaihe 5Sekoita jauhot ja voi haarukalla sekaisin. Lisää suurus keittoon. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Lisää kerma, jos haluat. Koristele ja tarjoa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5